• Utvecklingsbyrån Marie

  Marie Nilsson
  Owner/Founder
  Utvecklingsbyrån Öresund

 • This message is only visible to admins.
  Problem displaying Facebook posts.
  Click to show error
  Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException Subcode: 460
Home / Nyhet / Sitter du på en guldgruva?

Sitter du på en guldgruva?

Utvecklingsbyrån

Sitter du på en guldgruva!

Många företag sitter på stora kunddatabaser med massor av information och köphistorik, men inte alla ser dess fulla potential och arbetar heller inte aktivt för att omsätta den. Idag pratar vi mycket om relationsmarknadsföring och då måste man säga att det är utan tvekan enklare att bygga och utveckla relationer med någon som jag redan delvis känner.

Många företag fokuserar på nykundsbearbetning men låt inte detta bli på bekostnad av att arbetet med redan befintliga/tidigare kunder står stilla. Kostnader för att rekrytera en ny kund är oftast väldigt hög och för en bråkdel av den insatsen går det att skapa omsättning utifrån din befintliga kunddatabas.

Gör något oväntat

Hur ofta gör du något oväntat i samband med orderbekräftelse, leverans eller retur? Det här är tillfällen när ni faktiskt har kontakt och en gyllene regel är att utnyttja dessa kontakttillfällen maximalt. Hur många har något nytt intressant att erbjuda sin kund tillsammans med orderbekräftelsen? Nu menar jag inte bara en rabattkupong, utan något som är lite mer långsiktigt och skapar bestående värden för din kund. Det är nu ni ska jobba på er relation. Dina kunder har redan tagit steget att handla och nu gäller det att se till att dom återkommer och rekommenderar dig till sina vänner.

Överraska och få uppmärksamhet genom att göra det oväntade.

När det kommer till själva leveransen, våga ställ frågan –  Är du nöjd och skulle du vilja rekommendera oss till dina vänner? Det här är en ganska personlig fråga och svarar din kund ja inombords så har du också etablerat dig på ett lite djupare plan hos din kund och sannolikheten för att hen verkligen kommer att rekommendera dig ökar väsentligt.

Försäkra dig om att din kund verkligen är nöjd med allt, våga fråga!

Be om hjälp

Kunder som inte är mitt uppe i en köpprocess men som någon gång handlat av dig bör uppmärksammas och bearbetas. Använd köphistoriken till att ta kontakt genom en personlig dialog och med erbjudanden som knyter an till det som kunden köpt tidigare utan att leverera rena säljerbjudanden initialt.

Ingången kan vara en undersökning där du faktiskt ber om hens hjälp att tycka till om några produkter/tjänster. Här får du då ytterligare information om din kund som du kan använda framöver. Visa att du har koll på din kund, vad hon köpt tidigare och våga vara personlig i din kommunikation. Återkoppla gärna också kring frågor om hur nöjd hen är med sitt/sina tidigare köp.

Det här bygger förtroende och positiva relationer.

Sist men inte minst; att bygga långsiktiga relationer kräver intresse, engagemang och uthållighet. Har du det?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *